Reedel toodi meile 10 kg õunu. Ja mitte lihtsalt õunu, vaid mahlaseid ja magusaid Eesti õunu, mis maitsesid nagu äsja oma aiast korjatud. Mõnus! :)
Mõtted liikusid vägisi õunakringli peale. Minu viimane kringlitegu oli muidugi täielik läbikukkumine. Ahjust tuli välja kõva päts, mille söömine pani lõualuud valutama :) Päris pikka aega ei suutnud ma pärmitaignaga "sina" peale saada - kord ta mul õnnestu, siis jälle mitte. Eelmisel aastal, Vastlapäeva eel, otsisin vastlakuklite retsepti. Leidsin Nami-Namist selle retsepti. Tundus lihtne ja kasutajate kommentaarid paljulubavad. Igaljuhul proovisin järele ja õnnestus! Sellel aastal tegin uuesti ja õnnestus taaskord :) Nüüd mõtlesin selle retsepti järgi kringli teha. Ja oh seda rõõmu, kui ahjust tuli välja pehme ja mahlane kringel. ....õnneks on vähe vaja, eksole?! Ühesõnaga, julgen seda taigna retsepti soovitada ka teistele algajatele pärmitaignatajatele :)
Kringlist endast nii palju, et tegin kahte varianti õuna-rosina ja õuna-pohla. Rullisin taigna laiali, määrisin sulavõiga, laotasin peale õunad, rosinad ja pohlad ning raputasin üle suhkru ja kaneeliga. Siis keerasin tihedalt rulli ja tõstsin pannile. Lõikasin rullile köögikääridega iga 4 cm tagant sälgud sisse. Lõpetuseks raputasin kringli uuesti suhkru ja kaneeliga üle.
mmmmm...väga ahvatlev!:) Ma tegin ka viimastest aia õuntest kohupiima-õuna kooki:) Õnneks olid Tom, Kerli ja Janis ka siin ja see sai ruttu otsa. Ma pean ikkagi hakka suveks valmistuma nüüd:) Kuidas sul selg? Te võiks ka meie terrassile kevadet nautlema tulla:) ja grillima...?
VastaKustutaAitäh küsimast, ega väga julge rääkida sellest...praegu on hästi :) Ei tohi lihtsalt unustada, et kõike tuleb teha tasa ja targu.
KustutaPraegu sõidame nädalavahetustel maavahet - teeme kiiremad asjatoimetused ära. Mai teisest poolest jääme paiksemaks, siis võiks küll Teie Terrassile tulla ;)